Algemene tips

Hoe kan ik mijn huis in Spanje verkopen?    

U zit erover te denken, of heeft besloten, om uw huis in Spanje te verkopen! Maar hoe kunt u dit nou het beste aanpakken! Bij de verkoop van een woning, helemaal in Spanje, zijn er namelijk best veel zaken waar u rekening mee moet houden

Stap 1 – laat uw huis taxeren

De eerste stap is dat u weet wat uw huis bij verkoop op het moment waard is. Zo kunt u immers bepalen of de opbrengst, minus de verkoopkosten, voldoende is om een eventuele (hypotheek)schuld af te lossen, maar ook hoeveel u overhoudt bij een eventuele terugkeer naar Nederland of dat u met de opbrengst dat andere nieuwe droomhuis kunt bekostigen. Begin dus door uw woning te laten taxeren, zodat u precies weet waar u aan toe bent! Bij Club Villamar Real Estate kunt u terecht voor een vrijblijvende waardebepaling van uw woning!

Stap 2 – Berekenen de verkoopkosten

Een ander belangrijkpunt zijn de verkoopkosten, want net zoals in Nederland zijn er ook in Spanje kosten waar u rekening mee moet houden als u uw woning gaat verkopen. U kunt hierbij denken aan  makelaarskosten, notariskosten en (vermogens)belastingen.

Stap 3 – Presenteer uw woning op professionele wijze

En dan is er natuurlijk ook nog de presentatie van uw woning aan potentiële kopers. Het is dus zeer belangrijk dat u huis op professionele wijze (foto’s, video, attractieve huisomschrijving etc. ) gepresenteerd wordt op een betrouwbare website. Daarnaast is niets zo belangrijk als het netwerk van de makelaar! Zorg dus dat de makelaar een breed netwerk heeft waardoor uw huis bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht komt!

Uw Huis Verkopen

Stap 4 – Verdiep u in de contracten en (juridische) documentatie

Nu kunt u natuurlijk denken dat u bovenstaande stappen ook zelf wel kunt regelen, om zo makelaarskosten te besparen! En wellicht is uw netwerk hiervoor groot genoeg, alsook uw kunde om uw huis op professionele wijze te promoten. Toch is het in deze niet geheel onbelangrijk om u te realiseren dat bij het verkopen van een huis nog veel meer komt kijken!

Het houdt namelijk niet op bij het vinden van potentiële kopers! Er moeten afspraken en rondleidingen gepland worden, u zult zelf moeten handelen over de beste prijs, én de contracten en voorwaarden moeten opgesteld worden, allemaal in het Spaans en de een nog complexer dan het ander. Vergeet u per abuis iets in de papierchaos kan dit leiden tot boetes, of zelfs het volledig afketsen van de verkoop! En niet geheel onbelangrijk, maar heeft u ook echt de beste prijs weten te bedingen voor uw woning?

Stap 5 – Schakel de hulp in van een professioneel makelaarskantoor

Heb je een zeer breed netwerk en alle kennis & kunde in handen over de Spaanse huizenmarkt dan zou je wellicht kunnen proberen om je huis zelf te verkopen in Spanje. Toch is dit in 99,9% van de gevallen niet aan de orde! In deze gevallen is het zeer belangrijk om een betrouwbare makelaar in te schakelen die de verkoop van de woning voor u regelt van A-Z! Club Villamar Real Estate is zo’n makelaar! Wij zijn al jarenlang actief op de Spaanse huizenmarkt, weten hoe wij de beste prijs kunnen onderhandelen voor uw woning, wij kennen Spanje (en dus ook alle valkuilen), wij hebben een zeer breed netwerk en kunnen u bovendien in uw eigen taal begeleiden in de contractuele verkoopaspecten!

Wilt u dus het maximale halen uit de verkoop van uw woning, zonder hier al te veel inspanning voor te leveren? Neem dan vandaag nog contact met ons op en wij bespreken graag met u de mogelijkheden omtrent de verkoop van uw woning! Ons motto is: “Een goede makelaar kost geen geld, maar levert geld op!

Aanmelden voor de nieuwsbrief